Sudenpentu-ohjelma

Sudenpentujen ohjelma koostuu jäljistä ja askeleista. Jälkiä eli aktiviteettikokonaisuuksia on liki 40 erilaista. Jokaisessa jäljessä on tarjolla 8 – 12 askelta eli aktiviteettia, joista sudenpennut akelan johdolla valitsevat tehtäviksi vähintään 6. Jäljet on sijoitettu neljään kasvatustavoitteiden mukaiseen osioon.

Seikkailija-ohjelma

Seikkailijoiden ohjelma koostuu ilmansuunnista: pohjoinen, etelä, itä ja länsi. Ilmansuunnista tehdään kaikki aktiviteetit.

Tarpoja-ohjelma

Tarpojien ohjelma koostuu noin puolen vuoden mittaisista tarpoista. Kaikille pakollisia tarppoja ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta.

Samoaja-ohjelma

Aktiviteetit on jaettu aiheittain 20 taskuun. Viiden pakollisen taskun lisäksi ohjelma koostuu 14 teemataskusta, joista jokaisesta tehdään yksi aktiviteetti vuodessa. Aktiviteettien pituudet vaihtelevat nopeista tuokioista jopa vuoden mittaisiin projekteihin. Samoajat oppivatkin aktiviteettien myötä haastamaan itseään vaativampiin taitoihin.

Vaeltaja-ohjelma

Vaeltajien aktiviteetit on jaettu rasteihin. Neljän pakollisen rastin lisäksi 33 rastin joukosta valitaan kustakin vähintään yksi aktiviteetti. Jokaisen vaeltajan oma ohjelma rakentuu viisivuotiseen henkilökohtaiseen toimintasuunnitelmaan eli vaelluskarttaan. Vähintään vuosittain vaeltaja tekee suunnanoton, jossa mietitään mitä on jo tehty ja mitä halutaan vielä tehdä. Sen yhteydessä vaelluskarttaa voi myös päivittää.