Historia

LIPPUKUNNAN ALKUTAIPALEESTA

Ajatus Niipperiin perustettavasta partiolippukunnasta lähti vanhempien toiveesta. Lippukunnan perustamisen aikoihin asutus Niipperissä lisääntyi ja harrastusmahdollisuudet olivat melko rajalliset. Vanhemmat halusivat lapsilleen harrastuksen, johon lapsia ei tarvitsisi aina viedä autolla, vaan lapset voisivat kulkea itsenäisesti. 

Keväällä 1990 Niipperin koululla pidettiin muutamia kokouksia, joissa vanhemmat miettivät kylän nuorille harrastuksia ja siellä ehdotettiin partiota. Osalla vanhemmista oli partiotaustaa tai kokemusta toiminnasta omien lasten kautta toisesta lippukunnasta ja lippukunnan perustamisen käynnistäminen aloitettiin aktiivisesti. 

Lippukunnan virallinen perustamiskokous järjestettiin Vanhankylän seurakuntatalolla Suopurontiellä 6.6.1990. Tieto hankkeesta ja itse perustamiskokouksesta kantautui lasten vanhempien tietoon suullisesti paikoista, joissa vanhemmat lastensa kanssa liikkuivat, kuten perhekerhosta, neuvolasta ja koulusta. Perustamiskokouksessa lippukunnalle äänestettiin nimi ja suurin osa ehdotuksista oli partioperinteen mukaisesti eläimiin liittyviä. Niipperin Nuolihaukat voitti äänestyksen, toiseksi tuli Niipperin Närhet ja kolmanneksi Niipperin Naakat. Perustamiskokouksessa päätettiin myös lippukunnan taustayhteisöstä. Kanta-Espoon seurakunta (nyk. Espoon Tuomiokirkkoseurakunta) oli esittänyt halukkuutensa ryhtyä taustayhteisöksi. 

Kesäkuisen perustamiskokouksen jälkeen vanhemmat etsivät omien lastensa ja tuttaviensa kautta johtajatehtävistä kiinnostuneita nuoria. Lokakuussa alkoi varsinainen toiminta laumoissa ja vartioissa kuuden nuoren johtajan voimin.

Ensimmäinen kokoontumistila oli seurakuntalolla Suopurontien ja Niipperintien risteyksessä vanhaa Elantoa vastapäätä, jossa laumat ja poikavartiot kokoontuivat. Tämän lisäksi kahden tyttövartion käytössä oli Keskijuoksun taloyhtiön kerhotila yhtenä iltana viikossa. Seurakuntatalon mentyä käyttökieltoon syksyllä 1994 osa ryhmistä joutui kokoontumaan ulkona tai johtajien kodeissa kevätkauden 1995. Syksyllä 1995 lippukunnan toiminta siirtyi kokoontumaan Rymacon kiinteistöön Juvanmalmille. Samoissa tiloissa toimivat myös seurakunnan iltapäivä- ja harrastekerhot.  Vuoden 2006 loppupuolella selvisi Rymacon tilojen home-epäily ja taas aloitettiin etsimään uusia tiloja. Uudet tilat löytyivät Yläjuoksun kerhotilasta vuoden 2007 alussa. Kerhotila saatiin remontoitua niin, että kaksi ryhmää pystyy kokoontumaan samaan aikaan. Myös sisustus saatiin tehdä partiomaiseksi. 

Lippukunnan varasto toimi Perusmäessä kahden lippukuntalaisen vanhempien piharakennuksessa vuoteen 2001 asti, jolloin kaikki varusteet ja tarvikkeet siirtyivät Kalajärven kappelin partiotiloihin. Kappelin partiotiloja tarjottiin ensin NiiNulle kolokäyttöön, mutta jo tilan sijainnin ja arkkitehtuurin takia päätettiin partiotoiminta pitää Niipperissä.

Historiikki

NiiNun historiikeja on saatavilla (keneltä, paljonko maksaa??)