Jäsenmaksut

Niipperin Nuolihaukkojen oma jäsenmaksu

Kaikilta lippukunnan B-jäseniltä (alle 15 vuotiaat ja sitä nuoremmat) kerätään 30 euron suuruinen jäsenmaksu vuosittain. Jäsenmaksulla korvataan kaikki erilliset, yksittäiset retkimaksut lippukunnan järjestämiin retkiin ja tapahtumiin. Tällä pyrimme kannustamaan jäseniä osallistumaan aktiivisesti lippukunnan retkille ja helpottamaan retkien yhteydessä tapahtuvaa rahaliikennettä. Jäsenmaksu peritään aina kalenterivuoden alussa.

Jäsenen on myös mahdollista maksaa 100 euron suuruinen kannatusjäsenmaksu 30 euron jäsenmaksun sijaan. 

Jäsenmaksusta voi hakea vapautusta. Vapautus tulee hakea vuosittain. 

Lomake: https://forms.gle/agmupRK3R42oBkoV7 

Niipperin Nuolihaukkojen jäsenmaksuun liittyvät kysymykset ja ongelmat voi laittaa taloudenhoitajallemme Fridalle osoitteeseen frida@niinu.fi

Suomen Partiolaisten jäsenmaksu

Suomen Partiolaiset eli SP ovat kaikkien Suomen partiolaisten keskusjärjestö. SP:n jäsenmaksu on siis eri kuin lippukunnan oma jäsenmaksu. SP:n jäsenmaksu kerätään vuoden lopussa.

Jäsenmaksutuloilla Suomen Partiolaiset ja piirit tukevat lippukuntien toimintaa esimerkiksi tuottamalla ja kehittämällä kaiken toiminnan taustalla olevaa partio-ohjelmaa, koulutuksia, tapahtumia ja muita harrastuksen mahdollistavia palveluita. Maksettu jäsenmaksu on myös edellytys partiovakuutuksen voimassaoloon. Jäsen on vakuutettu, kun jäsenmaksu on voimassa.

SP:n jäsenmaksun suuruus vaihtelee jäsenyyden mukaan. Partiossa on kolme erilaista jäsenlajia, joiden mukaan jäsenmaksu määräytyy:

1-jäsen on kotitalouden ensimmäinen tai ainoa partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset. 

2-jäsen on saman kotitalouden muut alle 17-vuotiaat partiolaiset. 

3-jäseniä ovat 4–6-vuotiaat partiolaiset, jotka harrastavat perhepartiota yhdessä jäsenmaksun maksaneen huoltajan tai läheisen kanssa.

Myös Suomen Partiolaisten jäsenmaksusta voi hakea vapautusta. Aiheesta voi lukea lisää SP:n omilta sivuilta. Hakemuksen pääsee tekemään linkistä: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/hakemuslomake_tayta.aspx?HAKId=81 

SP:n jäsenlaskutuksen periaatteista, laskutustavoista ja muusta hyödyllisestä voit lukea lisää osoitteessa https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/ .

Lapseni ei ole enää jäsen, mutta sain laskun jäsenmaksusta?

Mikäli saat lippukunnan jäsenmaksusta laskun, ilmoita taloudenhoitajalle, ettei lapsesi ole enää mukana partiossa ja huolehdi, että olet tehnyt erohakemuksen Partion asiointipalvelussa https://asiointi.partio.fi/. Kun tämä on hoidossa, laskusta ei tarvitse välittää.